صفحه شخصی مهدی حمزه زاده آذر   
 
نام و نام خانوادگی: مهدی حمزه زاده آذر
استان: آذربایجان شرقی - شهرستان: مراغه
رشته: کارشناسی ارشد عمران
شماره نظام مهندسی:  15235
تاریخ عضویت:  1390/03/10
 روزنوشت ها    
 

 ساختمانی با فونداسیون با نمک بخش عمومی

20

ماجرا از این قراره که با یکی از دوستانم که ناظر پایه2 هستش برای بازدید از پروژه ای راهی شدیم وقتی به محل رسیدیم با یک صحنه عجیب و وحشتناک مواجه شدیم...!!!


استفاده از نمک به جای ضد یخ!


هر دومون سر جای خودمون میخ کوب شدیم.
پیمانکار کم خرد در توجیه عمل خود گفت: استفاده از نمک هم مقرون به صرفه تره! هم ریسک یخ زدگیش کمتر
با نظر کارشناسی که داد من به شخصه دنبال دیواری میگشتم تا سرم رو حالا اینا به کنار راجع به میزان نمک اختلاطی هم نظر کارشناسی میداد که اگه کم باشه یخ میزنه اگه زیاد باشه بتن خراب میشه!
تازه در این روش! نیازی به هیتر گذاشتن و نایلون کشیدن هم نیست!!!!!
ایشون یا واقعا نمیدونست یا با حضور ناظر این توضیحات رو داد ولی فکر نمی کنم میدانست چون با آرامش و قاطعیت خاصی توضیح می داد و حتی این روش رو به بقیه هم پیشنهاد می کرد..
جالب تر اینکه انبار پر از کیسه های نمک آماده برای اختلاط بود.
من مات و مبهوت منتظر پاسخ دوستم بودم اما او هم هنوز در شک بود و مات و مبهوت به دستورات ابلاغی از سوی پیمانکار در جهت استفاده میزان صحیحی از نمک نگاه می کرد.
نظرات کارشناسی را با اجازه بر عهده مهندسین با تجربه تر نظیر آقایان و خانومها مهیاری،بهشتی،صابر،امانی،ذوالفقاری،قلیزاده و دوستان عزیزدیگری که صاحب نظر هستند و بنده حضور ذهن ندارم تا اسامیشان را اینجا ذکر کنم می گذارم تا هم من و هم دوستان دیگر از فرمایشاتشان بهره ببریم.
لازم به ذکره که خوشبختانه پروژه در همان مراحل اولیه بود و متوقف شد.
ضمنا من اجازه نداشتم که عکسی از این ماجرا بگیرم شرمنده.
منتظر نظرات اساتید گرامی هستم.

سه شنبه 25 بهمن 1390 ساعت 10:23  
 نظرات    
 
بهنام مکسایی 19:22 سه شنبه 25 بهمن 1390
2
 بهنام مکسایی
نمک......................................چه با نمک


سلام داداش مهدی ممنون از پست خوبتون



داداشی که شما باشید برا من هم چنین چیزی پیش اومد.


با یکی از دوستان که ناظر ساختمانی هستن رفته بودیم زمینشون رو ببینیم که براش یه طرح بزنیم خلاصه کارمون تموم شد سوار ماشین شدیم راه افتادیم توی کوچه پس کوچه ها بد شانسی گم شدیم خلاصه داشتیم میرفتیم که به جایی رسیدیم که داشتن عملیات ساخت وساز رو انجام میدادن.

بعد یه دفعه من چشمم خورد به کارگرا که بتنن رو ریخته بودن و داشتن خشکش میکردن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اصلا نمیدونستم بخندم یا گریه کنم.

به دوستم گفتم نگه دار دوستم حواسش نبود گفت چی شده گفتم صبر کن من میام اطراف ستونهارو آتیش روشن کرده بودن.

گفتم چرا دارین این کارو انجام میدین گفتن که قالبامون کمه میخوایم بقیه شناژهارو بریزیم.

دوستم که داخل ماشین بود گفتن که چی شده بهنام گفتم هیچی دوستان دارن نهار درست میکنن


کباب سیمانی و............

خوشبختانه تونستم چندتا عکس بگیرم انشاالله براتون میزارم تا بتونید از تجربه چندین و چند ساله این پیمانکار هم استفاده کنین

خلاصه یه کباب سیمان رو یاد میگیریم که باید چطور درست کنیم .البته با نمک مناسب که نه کباب رو خراب کنه و نه اینکه کباب سیمانمون کم نمک باشه.


مصعب یعقوبی 23:24 سه شنبه 25 بهمن 1390
3
 مصعب یعقوبی
کلرید موجود در آب اختلاط بتن باعث خوردگی آرماتورها میشود ، همچنین سدیم واکنش پذیری قلیایی سنگدانه ها را تشدید می کند. بنابراین هم سنگدانه ها و هم میلگردها از بین می روند.
حسن ابراهیمی 23:28 سه شنبه 25 بهمن 1390
2
 حسن  ابراهیمی
تا اونجایی که ما در جریان هستیم , حتی در انتخاب نوع آب مصرفی در بتن هم باید دقت داشته باشیم که از دسته آبهای شور نباشه , مثلا استفاده از آب دریا و یا آب چاههایی که شور مزه هستند به هیچ عنوان نباید در بتن سازی استفاده کرد ,
مگه وجود نمک در آب دریا و یا آب چاه چقدر هستش که حتی این آبها رو هم منع کردند , حالا چه رسد به اضافه نمودن نمک در بتن به هر میزانی.

حکایت نمک این بتن , بنده رو یاد مهندسی انداخت که میگفت میله گردها رو اول ضد زنگ بزنید بعد بتن ریزی کنید که اگر بتن نتونست قسمتهایی از آرماتورها رو پوشش بده , به مرور زمان اکسید نشه و زنگ نزنه.

بله مهندس جان , چی بگیم دیگه , هر کسی آن دروود عاقبت کار که کشت , دودش میره تو چشم خودشون.

از این دست حکایت ها خاطراتی دارم که خدمت شما عرض می کنم :

یه نقشه همکف دو خوابه واسه یکی کشیده بودم و رفته بودم که گچ ریزی فونداسیون رو براش انجام بدم , قبلش هم سفارشش کردم استادکار نیاری وقتی من میخوام اینکار رو انجام بدم , دست بر قضا یکی از بستگانش رو میاره که سالها تجربه کاری داشت و کلی هم ادعاش میشد , حالا بگذریم از اینکه در حین کار کلی با اعصاب من بازی کرد ,
کار گچ ریزی که تموم شد پلان معماری رو برداشت نگاه کرد و بعد به گچ ریزی نگاه کرد و بعد رو به من کرد و گفت : این دو تا اتاق خواب ها مگه یک اندازه نیستند ؟ گفتم : چرا هستند , بعد گفت : پس چرا یکی شو بزرگتر در آوردی و یکی شو کوچیک تر ؟ ازش پرسیدم : یعنی واقعا متوجه نشدی چرا یکی بزرگتره و یکی کوچیکتر ؟ گفت : نه , گفتم : ببین عزیزم چون یکیش کمد دیواری داره و یکی دیگه کمد دیواری نداره , دلیلش فقط همینه.

دوره هنرستان برای کارآموزی توی یه دفتر مهندسی بودم , یه بنده خدایی اومد ازم مشاوره بگیره که از ساخت و ساز هیچ چیزی نمی دونست و اصلا این کاره نبود , گفت : آقا من میخوام یه خونه همکف بسازم , دست و بالم هم خیلی خالیه , میگن توی پی حتما باید میله گرد بذاریم , من می تونم به جای میله گرد سیم بوکسل بگذارم توی پی ؟ گفتم : ای آقا این دیگه چه حرفیه شما داری میزنی , سیم بوکسل مصرفش برای جای دیگه است , میله گرد مصرفش برای جای دیگه ای , اینها هیچ ارتباطی با هم ندارند , گفت : پس اصلا هیچ راهی نداره جز کار گذاشتن میله گرد , گفتم : نه آقا یه وقت اینکار رو نکنی بعد بگی فلانی گفته این کار رو بکنم , بعد نا امیدانه خداحافظی کرد و رفت.

ببخشید خاطرات ما هم کمی طولانی شد , با تشکر , موفق باشید
مهدی حمزه زاده آذر 23:47 سه شنبه 25 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
ممنون دوستان خوبم داش بهنام گل داش مصیب و حسن عزیز
از توضیحات و ضمنا بیان خاطراتی از این دست ممنونم
اتفاقا جای خوبیه برای بیان این قبیل خاطرات.
منتظر دوستان دیگر هم هستم تا نظرات و احیانا خاطراتشون رو بخونم.
اساتید دیگر هم راهنمایی بفرمایند، دستشون رو می بوسم.
بهنام مکسایی 23:58 سه شنبه 25 بهمن 1390
2
 بهنام مکسایی
سلام حسن جان عالی بود.

دیدی مهدی جان که پیمانکارهای خلاق زیادن......


کیفیت آب در بتن از آن جهت حائز اهمیت است که ناخالصی‌های موجود در آن ممکن است در گیرش سیمان اثر گذاشته و اختلالاتی به وجود اورند. همچنین آب نامناسب ممکن است روی مقاومت بتن اثر نامطلوب گذاشته و سبب بروز لکه‌هایی در سطح بتن و حتی زنگ زدن آرماتور بشود.[۲] در اکثر اختلاط‌ها آب مناسب برای بتن آبی است که برای نوشیدن مناسب باشد.[۲] مواد جامد چنین آبی به ندرت بیش از ۲۰۰۰ قسمت در میلیون ppm خواهد بود به طور معمول کمتر از ۱۰۰۰ ppm می‌باشد. این مقدار به ازای نسبت آب به سیمان ۰٫۵ معادل ۰٫۰۵ وزن سیمان می‌باشد. معیار قابل آشامیدن بودن آب برای اختلاط مطلق نیست و ممکن است یک آب اشامیدنی به جهت داشتن درصد بالایی از یونهای سدیم و پتاسیم که خطر واکنش قلیایی دانه‌های سنگی را به همراه دارد، برای بتن سازی مناسب نباشد. به عنوان یک قاعده کلی هر آبی که ph (درجه اسیدیته) آن بین ۶ الی ۸ بوده و طعم شوری نداشته باشد می‌تواند برای بتن مصرف شود. رنگ تیره و بو لزوما وجود مواد مضر در آب را به اثبات نمی‌رساند.
کامبیز فلسفیان 10:59 چهارشنبه 26 بهمن 1390
1
 کامبیز فلسفیان
با سلام، اگر ممکن باشد در رابطه با مشخصات فنی ساختمان (تعداد طبقات، نوع اسکلت و... ) اطلاعات بیشتری ارایه فرمایید. با تشکر
مهدی حمزه زاده آذر 10:59 چهارشنبه 26 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
ممنون دوستان خوبم.
همه چیز واضح و روشنه
منتظر اساتید دیگر هستم احتمالا یا قابل نمی دونند یا بحث خیلی پیش پا افتادس.
خیلی مخلصیم
جلال بهرامی 12:52 چهارشنبه 26 بهمن 1390
1
 جلال بهرامی
سلام مهدی جان منم منتظر میمانم :-) مرسی از پست خوبتون
مهدی حمزه زاده آذر 13:46 چهارشنبه 26 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
سلام جناب فلسفیان ارجمند
ساختمان دو طبقه ای مدرسه ای بود که در منطقه آذربایجان در حال اجرا بود.اسکلت سازه فولادی و با اتصالات پیچ و مهره ای بود.زیر بنای هر طبقه تقریبا 500 متر مربع
اتلاعات دیگری هم مورد نیاز است؟
معصومه السادات میرافضلی 16:48 چهارشنبه 26 بهمن 1390
1
 معصومه السادات  میرافضلی
خیلی ممنون
مهدی حمزه زاده آذر 17:07 چهارشنبه 26 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
مخلصم داش جلال اما اساتید قابل نمی دونند
سید باقر سیدحسینیان 19:19 چهارشنبه 26 بهمن 1390
1
 سید باقر سیدحسینیان
با تشکر . استفاده از ضدیخ تقریبا چند سالی هست که در جهان منسوخ شده ولی متاسفانه در ایران این کار که نشده بغضی ها هم دارن از تمام خلاقیت ایرونی شون استفاده میکنند و نمک میریزند!!!!
امیر بهرمندجوی 20:10 چهارشنبه 26 بهمن 1390
1
 امیر بهرمندجوی
اتلاعات ؟؟؟؟؟؟؟؟ یا اطلاعات ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کامبیز فلسفیان 22:46 چهارشنبه 26 بهمن 1390
1
 کامبیز فلسفیان
با سلام، لطفا اعلا فرمایید چه حجمی از فونداسیون (چند در صد از کل) و با چه پراکندگی با این روش بتن ریزی گردیده (در صورت امکان کروکی مختصری ارایه گردد). یون کلر در صورت رسیدن رطوبت فعال می گردد.
مقدار حجم نمک مصرفی (عیار ) چقدر است. با تشکر
غلامرضا رزمگیر 23:17 چهارشنبه 26 بهمن 1390
1
 غلامرضا  رزمگیر
ضوابط وحداقل های آیین نامه ای اجازه این عمل را نمی دهد.محدودیت های وجود املاح در آب ساخت بتن در آیین به تفصیل شرح داده شده است وبتن ساخته شده ضعیف یا غیر قابل قبول می باشد.
برای استحکام یک سازه باید عناصر مقاومی وجود داشته باشد که بارهای وارده (ثقلی وجانبی)را به پی منتقل کند .پی وطیفه انتقال این بار ها را به زمین دارد.اگر این عمل در بتن پی اتفاق افتاده باشد صرنظر از هر نوع اسکلت و استحکام آن تمام سیستم با خطر ناپایداری مواجه می باشد .
اگر در اسکلت فولادی این عمل صورت گرفته (اجرای سقف ) بخشی از عناصر (کف) محل وقوع خرابی است .بدیهی است در صورت طراحی با فرض سقف صلب توزیع نیروی جانبی هم به نست سختی بعلت عدم صلبیت سقف ناشی از عدم استحکام وسختی بتن ضعیف یا بدون استحکام سقف صورت نمی پذیرید در این حالت نیروی جانبی به نسبت سطح بارگیری توزیع شده واولین اثر آن ایجاد پیچش پیشبینی نشده است.(تغییر مرکز سختی نسبت به مرکز جرم )
غلامرضا رزمگیر 23:20 چهارشنبه 26 بهمن 1390
1
 غلامرضا  رزمگیر
این هم دعای یک پیمانکار حاجی به نقل از پروفسور شپلوت از یاران آقا خره (این پروفسور تفاوت زیادی با آقا خره ندارد)

http://www.shapaloot.blogfa.com/

دعای یک پیمانکار مومن و معتقد

جهت کاهش خسارتهای ناشی از .... ؟

الهی قربونت برم خدا

الهی دورت بگردم خدا

تو که میدونی من چقدر ترو دوست دارم

یه بزرگی بکن و بدادم برس که محتاج کمکتم

خدایا ، الهی من دورت بگردم ببینم میتونی یه کاری بکنی که مهندس ناظر ساختمان ما تا آخر بتن ریزی ساختمون مریض و خانه نشین بشه ؟
خدایا فدای تو من بشم ، میشه یه معجزه ای چیزی بکنی که بتن سقف ما رو که با عیار ۱۵۰ ساختیم بتونه جواب ۳۵۰ بده !! بخدا زیر این سقفها بچه مردم می خوابه گناه دارند بخدا !! یه زلزله بیاد می دونی چقدر خطر داره !! مشه عینهو بم ها !! تهرون هم زلزله دار !!
خدایا میتونی یه زحمتی بکشی یه کاری بکنی که میلگرد ۱۲ بتونه عینهو مثل میلگرد ۱۶ کشش تحمل کنه!! آخه می دونی میلگرد ۱۶ نداشتیم دیدم حیفه اینهمه میلگرد ۱۰ حروم بشه ! منم بجاش تو شناژهای افقی و عمودی دادم میلگرد ۱۲ بستند که اصراف نشه !
خدایا بیا یه حالی به ما بده و کاری بکن که مهندس ناظر ما یادش بره جوشکاری بادبندها و تیرها رو ببینه !! آخه این پدر سوخته بچه جوشکاره که یادته ؟! همون بچه سیزده چهارده ساله رو میگم که نصف یه کارگر بهش حقوق می دادم رو می گم ها !! تو این چند روز رفته کار خرابی کرده تو جوشها اتصال تیر ها و حسابی گند زده !!
خدایا تو که اینقدر بزرگواری بیا و بزرگی کن در حق ما و کاری بکن که ورق صفحه ستونها ۱۰ میل مثل ۲۵ میلیمتری بتونه بار تحمل بکنه !! آخه خودت که خوب میدونی این ورق ۲۵ میلیمتر چقدر گرونه اگه قرار باشه ادم هرچی تو نقشه نوشته رو بخره که دیگه زن و بچه من از کجا بیارن بخورن ؟ نه از کجا ؟ تو بگو ! با همین صرفه جویی هاست که ته کار یه چندر غازی برای من می مونه دیگه !!
خدایا دستم بدامنت تازه یادم افتاد بیا یه کاری بکن که پی ساختمون ما که روی خاک نباتی گذاشتیم نشست نکنه!! از روز اول هم میخواستم خدمتتون عرض کنم نشد !! آخه ما یا باید خاک نباتی رو برداشت می کردیم و بعد با هزار تا آیتم پدر در بیار پر میکردیم می رسیدیم زیر پی که خودش ده میلیونی هزینه داشت و یا باید پی رو میذاشتیم رو خاک نباتی و به بزرگی و کرم تو توکل می کردیم !! خوب ما هم که می دونید چقدر به شما اعتقاد داریم !! زدیم تو وادی عرفان و توکل کردیم به کرم و لطف شما !! حالا بزرگواری کن تا اخر فروش واحدها یه کاری کن پی نشست نکنه باقیش با خودم !!

خوب دیگه خدا جون زیادی سرت رو درد اوردم ببین خدایا اگر این چند تا آرزوی ما رو براورده کنی قول میدم سال دیگه عوضش بیام پا بوستون البته اگر خودتون ما رو بطلبی و یه سفر حج تو بانک سرکوچمون ما رو برنده کنی !!
فدایی تو حاج آقا ..
بهنام مکسایی 00:27 پنجشنبه 27 بهمن 1390
1
 بهنام مکسایی
سلام دوستان .

امیر جان داداش بیخیال جون خودت قضیه غلط املایی دیگه قدیمی شده .


نمکهارو ول کردی چسپیدی به اطلاعات.


ای بابا امیر فکر میکردم که تازه واردی نگو هشتادو نهی هستی کاکو یه چیزی در مورد بتن و نمک بگو نه.


دوستان دمتون گرررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررم که به مطلب جالب داداش مهدی سر زدید.


نمیدونم من چرا اینقد امشب جو گیر شدم و دارم خودمو تحویل میگیرم .بگو سر پیازی یا ته پیازی که داری این همه بازار گرمی میکنی!!!!!


در هر صورت یا من خیلی با معرفتم یا لطف داداش مهدی باعث شده. بازم ممنون مانا باشید.

یا حق
مهدی حمزه زاده آذر 11:22 پنجشنبه 27 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
جناب فلسفی بزرگوار پی ریزی در مرحله فونداسیون بد و پی رادیه اجرا می شد و در حد 1/3 از پی اجرا شده بود و در مورد در صد اختلاط نمک هم بایستی عرض کنم اگر چه ایشان می گفتند این میزان کنترل شده است ولی این در مقابل ناظر محترم بود.
ضمنا فکر نمی کنم با عنایت به توضیحات مهندسین بزرگوار و صاحب نظر دیگر اصلا بحث استفاده از نمک کار درستی باشه چه برسد به میزان اختلاط آن
اگر این مطلب تاثیری در ارائه نظر شما داره بنده پی گیر قضیه می شوم و حتما خدمتتان عرض می کنم
مهدی حمزه زاده آذر 11:23 پنجشنبه 27 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
جناب مهندس رزمگیر بزرگوار از توضیحات جامع شما سپاسگذارم
دعای پیمانکار هم جالب بود ممنون
مهدی حمزه زاده آذر 11:25 پنجشنبه 27 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
آقای بهره مند بنده حین تایپ دچار اشتباه شد از تذکر جناب عالی ممنونم
مهدی حمزه زاده آذر 11:26 پنجشنبه 27 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
جناب حسینیان از ابراز نظر شما و وقتی که صرف کردید سپاسگذارم
مهدی حمزه زاده آذر 11:30 پنجشنبه 27 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
داش بهنام این لطف و مشارکت دوستان در این بحث بنده رو به وجد آورده تا از این قبیل اتفاقات در اجرا رو بیشتر منعکس کنم تا هم بنده و هم دوستان علاقه مند از نظرات و فرمایشات دوستان بزرگوار دیگه استفاده کنیم.
از لطف و عنایت مهندسین بزرگواری چون جناب رزمگیر و فلسفیان و سایر دوستان و بزرگواران سپاسگذارم
سیامک مطلبی 13:16 پنجشنبه 27 بهمن 1390
2
 سیامک مطلبی

جناب حمزه زاده دنبال دیوار میگشتی :))

حالا دیدی خودتم مثل من عصبانی میشی :))))

ولی جدای از مزاح و شوخی استفاده از نمک تنها در بتن های بدون فولاد اون هم به مقدار تنها 2 درصد وزنی

سیمان مجاز است ( مبحث 9 صفحه 43 )
مهدی حمزه زاده آذر 13:31 پنجشنبه 27 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
جناب رزمگیر البته راجع به دعا ها می تونم بگم این حاجیمون حالا یه چیزایی سرش میشه خیلی از پیمانکاران عزیز و متشخص هستند که اصلا به مابقی ماجرا که چه اتفاقی میتونه بیافته فکر نمی کنن و فقط دعاشون اینه که یا ناظر بمیره یا مریض شه یا کور شه و در بهترین حالت نبینه که اگه بیاد و نبینه اون وقت اتفاقات بعدی رو گردن ایشون بندازن.مثل همین قضیه فرو ریزش های سریالی که در جای جای میهن عزیزمان شاهدش هستیم.
مهدی حمزه زاده آذر 13:59 پنجشنبه 27 بهمن 1390
1
 مهدی حمزه زاده آذر
ممنون داش سیا آدرسی که دادید نشانگر تسلط شما به مباحث مقررات ملی ساختمان هستش و تحسین بر انگیزه
این میزان کم کلرید سدیم پذیرفته شده در اختلاط بتن آن هم در بتن غیر مسلح به نظر بنده حقیر فقط برای قطعات کوچک بتنی نظیر جداول می تونه کارایی داشته باشه در غیر این صورت حجم بزرگتری از بتن غیر مسلح کجا کاربرد داره و نیز فکر میکنی بتونه جلوی یخ زدگی رو بگیره؟؟
ضمنا یه چیزی هم راجع به جدول بگم که: دوران دانشجویی استاد تکنولوزی بتن که بتن1 و 2 رو هم تدریس می کردند یه جمله جالبی فرمودند که همیشه یادمه اون اینکه هیچ بتنی غیر مسلح نیست که اگر غیر مسلح باشد به آن بتن اتلاق نمی شود یعنی کم حرمتی به مقام بتن هستش اسم اون ملات هسنش مجید دلبندم :)) حتی در جداول هم بایستی آرماتور به کار بره تا لفظ جدول بتنی را بتوان بدانها اتلاق کرد.
(مجید دلبندم تکیه کلام ایشون بود و من جمله رو دقیقا نقل قول کردم. یه وقت ناراحت نشی داش سیا :-)
سیامک مطلبی 18:30 پنجشنبه 27 بهمن 1390
1
 سیامک مطلبی
نه ناراحت نمیشم

درسته حجم زیاد بتن باید حتما مسلح طراحی و اجرا بشه در غیر اینصورت بعضی از عوامل مثل حرارت در

زمان گیرش ( هیدراتاسیون ) میتونه باعث بروز ترک بشه (ضمنا ترک یکی از مشکلات بتن بدون فولاد هست )

بحث جالبی راه انداختی از نظرات دوستان استفاده بردم :)
مهدی حمزه زاده آذر 10:43 آدینه 28 بهمن 1390
1
 مهدی حمزه زاده آذر
البته داش سیا گذشته از ترک تو بهتر از من می دونی که بحث وجود آرماتور در بتن بسیار فراتر از این مسئله هستش در نهایت وجود نمک یا کلرید سدیم در بتن اختلاطی منتفیه و به هیچ وجه و هیچ میزانی حضور این ماده در بتن به ویژه بتن مسلح شده با آرماتور فولادی مجاز نیست.
اگر توضیحات خاص دیگری در این مورد هست بنده مشتاقانه آماده شنیدن هستم.
از لطف و مشارکت همه مهندسین گرانقدر سپاسگذارم
خیلی مخلصیم
م افتخاری 10:46 شنبه 29 بهمن 1390
2
 م افتخاری
شاید پی و شاید طراح و شاید هم پیمانکار پروژه دچار کمبود فشار خون بوده‌اند که رو به استفاده از نمک آورده‌اند
به هرحال نمک سم سفیدی است است که هم برای بتن و هم انسان مضر است مگر اینکه تحقیقات جدیدی وجود داشته باشد که ناقض این گفته باشد
م افتخاری 10:50 شنبه 29 بهمن 1390
2
 م افتخاری
و شاید هم اصلاً سازه مورد نظر قرار است برای انبار نمک و یا فرآوری آن ساخته شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مهدی حمزه زاده آذر 11:07 شنبه 29 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
سلام افتخاری جان ممنون از نظرت
راجع به نظر اولی که دادی بایستی عرض کنم نمک بتن و فولاد چیز تازه ای نیست که تحقیقات جدیدی روش انجام بشه تا بوده میانه کلرید سدیم و فولاد شکر آب بوده و هست.
برای قسمت دوم نظرت هم باید بگم شوخی با نمکی بود...!!! :-)
ضمنا محض اطلاع مجدد سازه برای یک مدرسه به اصطلاح مقاوم بود که تحت نظر سازمان نوسازی مدارس اجرا میشه
م افتخاری 15:30 شنبه 29 بهمن 1390
1
 م افتخاری
خوب آفتاب آمد دلیل آفتاب
این هم یکی دیگر از کارهای نمکین آموزش و پرورش
حتماً مدرسه هم مکانی است برای پرورش گلوله‌های نمک
درمورد بحث شکر آب هم بنده اعتقاد دارم که این عناصر اتفاقاً برای به دردسر انداختن ما سازگاری خوبی دارند
مهدی حمزه زاده آذر 16:03 شنبه 29 بهمن 1390
1
 مهدی حمزه زاده آذر
اگه جوابهای شما رو اون یارو پیمانکار می داد قطعا دهن جفتمون بسته می شد...:-)
یادمه توی یکی از دانشگاه های پیام نور یه اسکلت فلزی رو کار میکردیم که بغل همون اسکلتی که ما با دوبل آی پی ای 18 می ساختیم یه ساختمان دیگه با همون کارایی (ساختمان دانشکده ای) و همون ارتفاع و همون متراژ یه ساختمون دیگه قبلا به صورت امانی ساخته شده بود توسط یه پیمانکاری.اما با این تفاوت که در اون از تیر ورق و مقاطعی بسیار کت و کلفت استفاده شده بود.
جالب تر اینکه معاونت عمرانی دانشگاه یه مهندس شیمی بود!!!!!
وقتی بهش گفتم جناب مهندس(نمی دونستم مهندس شیمی هستش) فکر نمی کنی این مقاطع خیلی کت و کلفته؟ بعد از کلی بحث نامربوط آخرش گفت من مهندس شیمی هستم و در تخصص من نیست!!!!!!!!!!!!!
جمله خوبیه برای در رفتن از زیر کار و مزام اتهام، نه؟
اون پیمانکار هم کیلویی کار می کرد حالا چقدر چاپیده بود دانشگاه رو خدا می دونه
حالا جالب تر از همه اینا وقتی با پیمانکارش صحبت کردم می گفت نقشش رو هم خودم طراحی و محاسبه کردم!!!!!!!!
بعدا هم فهمیدم ایشون فوق دکترای سوم ابتدایی دارند و با این مدرک به خودشون اجازه چنین جسارتی دادند.
وقتی عواملی که در اجرائیات و ادارات بر روی کار هستند که حتی ابتدایی ترین سواد ساخت و ساز رو هم ندارند خوب تو فونداسیون یه مدرسه نو ساز که مجهزترین مدرسه در حال ساخت منطقه هم بود دیدن اختلاط نمک با بتن بدیهی به نظر میرسه مگه نه؟
مائده علیشاهی 20:48 شنبه 29 بهمن 1390
1
 مائده علیشاهی
بسیار پست خوبی بود..از نظرات دوستان هم بهره بردیم.
ممنون جناب حمزه زاده
مهدی حمزه زاده آذر 23:45 شنبه 29 بهمن 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
شما لطف دارید خانوم علیشاهی
از اساتید و دوستان عزیز هم دوباره سپاسگذاری می کنم.
مخلصیم
م افتخاری 08:03 یکشنبه 30 بهمن 1390
1
 م افتخاری
آقای مهندس حمزه زاده آذر گرامی
تا وقتی مدارکی همچنان فوق دکترای سوم ابتدایی و معاونت شیمیعمرانی وجود خارجی دارند و کارهای بزرگ به دست افراد کوچک سپرده میشود ، باید به یاد درس "حسنک کجایی" دوم یا سوم ابتدایی بیفتیم و نتایج آن درس را انتظار بکشیم.
البته لازم به ذکر است که بعدها این داستان را در درس "متون ادبیات فارسی" به نگارشی دیگر زیر عنوان "حسنک وزیر" خواندیم که احتمالاً در ادامه همان "حسنک کجایی" نوشته شده بود ولی نتیجه نهایی و اخلاقی همان بود که هست ...
م افتخاری 08:03 یکشنبه 30 بهمن 1390
1
 م افتخاری
راستی شاید هم آن معاون محترم قصد پژوهشی در خصوص اثر نمک بر بتن و محتویات بتن مسلح داشته‌اند . حالا باز هم ایراد بگیرید که به فکر پژوهش نیستیم ...
حسن ابراهیمی 21:20 یکشنبه 30 بهمن 1390
1
 حسن  ابراهیمی
مهدی جان عکس نو مبارک

در یک فایل پاورپوینتی که جدیدا پیداش کردم , با موضوع «ویژگیهای فنی موثر در انتخاب و بکارگیری مصالح» در چهار صفحه ی آخر این پاورپوینت , در مورد اثرات نمک بر مصالح ساختمانی بطور کلی «و نه صرفا در مورد وجود نمک در بتن» اینطور گفته که تقدیم حضور دوستان عزیز می نمایم:

خطر واکنش های شیمیایی بر مصالح مورد استفاده در بنا:

برخی مصالح ساختمانی در صورت وجود حرارت ، رطوبت و گاز یا عواملی همچون اسیدها، بازها ، نمک ها واکنشهایی را تشکیل می دهند که تأثیرات متفاوتی بر آنها بجای خواهد گذاشت. بنا بر این هنگام استفاده از مصالح و ترکیبات مختلف آنها در کارگاه ، باید به تأثیر این عوامل بر آنها توجه داشت.

نمک هایی که در آب حل نشوند به مصالح آسیب نمی رسانند. همچنین اگر مصالح همیشه زیرآب باشند یا پیوسته در خشکی باشند(فاقد رطوبت) به مصالح آسیب نمی رسد فرآیند آب گرفتن (بلوری شدن) و آب از دست دادن و تداوم آن است که باعث آسیب دیدگی و انهدام مصالح می شود.

برای اینکه مطمئن شویم جسم مورد استفاده در مواجهه با نمک آسیب نخواهد دید قدری از آن را در آب حل کرده و می جوشانیم یا اینکه مقداری از آن را در یک اسید کم مایه(ضعیف) حل کرده و می جوشانیم(اسید نباید از خانواده نمک آزمایشی باشد) جسم هایی که در آب یا اسید جوشیده شده ، حل نشوند به مصالح ساختمانی آسیبی نمی رسانند.


ترکیبات شیمیایی که به مصالح ساختمان آسیب می رسانند:


اسیدها و نمکها به مصالح ساختمانی آسیب می رسانند.

اسیدهای آزادی که در آب دریا یا نم زمین باشند باعث زنگ زدن و خوردگی فلزات شده و ملات ها را هم خراب می کنند.

نمک ها با آب ترکیب شده بلورهای نمک درست می کنند. نمک ها یی که در آب حل می شوند به صورت شوره روی مصالح ساختمانی نمایان می شوند از این رو باید اثر آن ها روی مصالح ساختمان آزمایش شود.

پس از خشک شدن، بخشی از آب موجود در بلور نمک تبخیر شده و نمک بلوری مجدداً غیر بلوری می شود. چون نمک ها هنگام بلوری شدن افزایش حجم می یابند(متورم می شوند) به دانه های پیرامون خود فشار می آورند، که به آن فشار بلوری شدن می گویند.

هر چه آب بلوری شدن بیشتر باشد، فشار بلوری شدن هم زیادتر می شود. پیامد فرآیند بلوری شدن(آب گرفتن نمک) و در پی آن غیر بلوری شدن نمک ها(از دست دادن آب)، شکفته شدن و خرد شدن مصالح ساختمان است.



تاثیر مصالح کربنات دار ، سولفات دار، سولفور دار، کلرور دار ، نیترات دار بر ساختمان:

■ کربنات ها:
مصالح ساختمانی که کربنات دارند در برابر واکنش های شیمیایی اسید کربنیک آب باران؛ ...اسید گوگرد؛ گاز و دود کارخانه ها؛ آب شور دریاها و ... آسیب پذیرند.
■ سولفات ها:
همه سولفات ها موجب زنگ زدگی فلزات و خراب شدن ملات ها می شوند. مثلاً سولفات منیزیم.
■ سولفورها:
سولفورها به خودی خود به مصالح ساختمانی آسیب نمی رسانند اما چنانچه در مجاورت هوای مرطوب اکسیژن بگیرند تبدیل به سولفات شده که به مصالح آسیب می رسانند(اثراتشان مانند اثرات سولفاتهاست)
■ کلرورها:
همه کلرورها رطوبت جذب کرده و موجب زنگ زدگی فلزات می شوند. مصالح حاوی کلرورها در هوای مرطوب، نم موجود در هوا را جذب کرده و بلوری می شوند.
■ نیترات ها:
نیترات ها در هوای نمناک جذب رطوبت کرده و شکفته می شوند بطوری که روی دیوارها سفیدک زده می شود. این سفیدک را سفیدک نیتراتی می گویند که با کم و زیاد شدن رطوبت هوا باعث تخریب ملات و پوسته روئین روی دیوار می شوند.

انواع سفیدکهای ساختمانی:


سفیدک کربناتی: اگر آجریا دیگر مواد ساختمانی که در دیوار سازی استفاده می شوند؛ دوغاب ملاط آهکی را بخود جذب کنند،آهک شکفته دی اکسید کربن هوا رامی گیرد و تبدیل به آب و کربنات کلسیم می شود. کربنات کلسیم به صورت سفیدک روی نمای آجر کاری نمایان می شود و به زیبائی بنا لطمه وارد می نماید.

- سفیدک کلروری : چنانچه برای ساختن دیوار از سنگ یا آجر کلرور دار استفاده شود، یا آب کلروردار(آب دریا)؛ در دیوار نشت کند، روی آن سفیدک کلروری می زند.
گاهی برای پاک کردن سفیدک کربناتی از روی دیوارها روی آن را جوهر نمک آبکی کم مایه می پاشند. چنانچه جوهر نمک پرمایه باشد یا قبلاً روی دیوار را آب پاشی (مرطوب) نکرده باشند، لای درزها و بندهای دیوار باقی می ماند یا توسط آجر مکیده می شود و با آهک شکفته ملات؛ کلرور کلسیم می سازد که گذشته از سفیدک زدن باعث جدا شدن اندود روی آجر شده و اندود طبله می کند.

- سفیدک سولفاتی : ترکیب اسید کربنیک با گچ موجود در دیواریا ملات گچ یا گچ موجود در سیمان (هنگام آسیاب کردن کلینکر) باعث بوجود آمدن این ضایعه میشود.
- سفیدک نیتراتی: اگر آجر از خاک شوره دار نیتراتی ساخته شده باشد، یا ماسه مورد استفاده در ملات؛ شوره نیتراتی داشته باشد، بدلیل اینکه شوره میل به جذب رطوبت دارد در هوای نمناک جذب آب کرده و دیوار مرطوب می شود. پس از خشک شدن دیوار، شوره روی آن نمایان می شود و به شکل سفیدک نیتراتی روی دیوار می ماند.
یا هر گاه آجر پیش از مصرف شدن، به جسم های نیترات دار مانند پیشاب یا پهن یا رستنی های پوسیده آلوده شده باشد، در هوای نمناک نیترات آنها جذب آب کرده و روی دیوار لکه های رطوبت پیدا می شود که پس از خشک شدن، به شکل لکه های سفیدک نیتراتی بجا می ماند.


با تشکر , موفق باشید

مهدی حمزه زاده آذر 00:16 دوشنبه 1 اسفند 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
ممنون داش حسن پس در کل سدیم کلرید در بتن منتفیه چون هم در آب حل میشه هم از خانواده کلروها هستش.
از بابت ارسال این مطلب خیلی خیلی ممنونم جامع و مفید بود.فایلش رو برای دانلود بزار حتما.
راجع به عکس هم بگم که ما طالب تنوعیم گاه گداری شاهد این تغییرات خواهی بود.منتظرم چهره خودت رو ببینم...:-)
مخلصیم
حسن ابراهیمی 12:01 دوشنبه 1 اسفند 1390
1
 حسن  ابراهیمی
آقا مهدی عزیز , من وارد یاهو میل خودم نمی تونم بشم , درش شش قفله شده , برای همین فعلا نمی تونم این پاورپوینت رو ارسال کنم , در اولین فرصتی که درب ورودی یاهو باز شد , حتما این کار رو انجام میدم.

با تشکر , موفق باشید
مهدی حمزه زاده آذر 20:06 دوشنبه 1 اسفند 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
ممنون داش حسن خودمون
منتظر دریافتش هستم.
راستی عکست همونه که تغییری پیدا نکرده.
سید ابراهیم موسوی نژاد 20:45 دوشنبه 1 اسفند 1390
1
 سید ابراهیم موسوی نژاد
نا خود آگاه به یاد شعر شادروان پروین اعتامی شاعره بلند آوزه ایران افتادم که می گفت:

عقل در سر باید بی کلاهی عار نیست !!!
مهدی حمزه زاده آذر 21:19 دوشنبه 1 اسفند 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
ممنون جناب موسوی تژاد عزیز